martes, 5 de noviembre de 2013

No al tancament de la Mina de Sallent

                       
                   No a la destrucció dels llocs de treball. Per una mineria sostenible!!


Des del sector miner de la comarca del Bages hem rebut amb consternació la notícia de que una sentencia judicial del TSJC, que en cas de fer-se efectiva l'execució provisional,  podria  suposar  !'aturada total i immediata de l'activitat minera a les instal·lacions de l’empresa lberpotash S.A. al seu centre de treball de Sallent, degut a que anul·la els permisos concedits perla Generalitat de Catalunya  l'any 2008.

En el transcurs d'aquesta setmana els Comitès d'empresa i els Sindicats presents als dos centres de treball de !'empresa minera al Bages, Súria i Sallent, han mantingut reunions amb Administracions, Ajuntaments, Empreses i Comerciants de la Comarca que es podrien veure afectats per aquesta decisió judicial, per conscienciar amb tots els mitjans al nostre abast i amb la implicació de tots els agents socials de la comarca del Bages, del greu problema que suposaria el tancament de la mina i fabrica de Sallent i les seves conseqüències.


La nostra comarca esta patint greument les conseqüències de la brutal recessió econòmica en els darrers anys, i presenta un deis  índex d'atur més alts de tot Catalunya, derivat del tancament de grans empreses presents al territori i a !'impacte que això ha tingut en la vida de milers de treballadors i treballadores, de les seves famílies i deis pobles de la comarca. El possible tancament del centre de treball de Sallent afegiria encara més dramatisme a aquesta situació d'atur i precarietat, ja que podria tenir incidència directa en més de mil famílies, entre treballadors directes e  indirectes, que quedarien afectades per la paralització de les instal·lacions de Sallent.


Els minaires volem fer pales el nostre compromís absolut amb el desenvolupament sostenible de la nostra activitat i, sens cap ·mena de dubte, pel respecte al medi ambient. Aquest respecte s'ha de reflectir en la consecució satisfactòria d'aquest conflicte que ara ens amoïna, i en el qual Generalitat, !'Empresa lberpotash S.A. i els veïns de les localitats a on es desenvolupa la nostra activitat, i per extensió de tota la comarca, a l'igual que tots nosaltres, hem d'aplegar esforços, ara més que mai, per aconseguir que el desenvolupament industrial vagi de la ma de la millar qualitat de la gestió ambiental. Creiem que això es del tot necessari i amb la responsabilitat de les parts es pot aconseguir, i degut a això els minaires demanem la reactivació del "Fòrum de la Mineria", on participen tots els agents socials, econòmics, sindicals, polítics i cívics de la comarca i que esta cridat a ser l'eix vertebrador on s'han de recollir totes les inquietuds i propostes orientades a aconseguir aquests objectius.


Entenem que la nostra reivindicació va dirigida a la convivència entre el desenvolupament de l'activitat industrial, no tant sols de la comarca sinó de la resta del territori, i el respecte al medi ambient.


Aquesta és la nostra lluita, moltes gracies per la comprensió, l'atenció i la col·laboració de tots els companys i companyes i de la gent de Manresa i de la  Comarca del  Bages.



Fuente:FIAUGT-CATALUNYA

No hay comentarios:

Publicar un comentario